12
2014
Acum am inteles de ce maternitatea si nasterea, apoi cresterea si ingrijirea celui mic sunt prezentate ca mici miracole, daruri de la Dumnezeu, tot ce i se poate intampla mai frumos unui cuplu in care domnesc armonia, intelegerea si dragostea. Aceasta este atitudinea corecta de parinte, doar asa poti avea puterea si energia sa treci peste momentele grele, vezi dincolo de provocari si sa nu te abati prea mult de la drumul cel drept.
Vestile despre abuzurile asupra copiilor ma supara cel mai mult, sunt cea mai mare nedreptate de pe lumea asta iar pretul il platim cu totii. Nu am sa le inteleg niciodata rostul, daca exista un Masterplan al Universului. Ma intristez numai cand ma gandesc la stirile din ultimul an, asa ca va las pe voi sa va ganditi la ele si sa nu-l luati in brate pe “In familia mea nu se poate intampla asa ceva!”. Nu vreau sa va intristez si pe voi, insa va reamintesc ca exista oameni carora nu le plac copiii, care ii considera o pacoste si o complicare inutila a vietii lor si care nici nu vor sa fie in preajma unor copiii, cu atat mai putin sa se implice in educarea si cresterea unuia.
Pe de alta parte, aflu de tot mai multe evenimente organizate pentru parinti in care se discuta despre diverse teme de sanatate si educatie. Le prezint si eu aici, pe masura ce aflu despre ele. Si ma bucur ca se face educatia parintilor din toate paturile sociale, nimeni nu se naste invatat si nici nu se presupune ca esti un parinte bun si/sau stiutor odata ce ai pasit inafara maternitatii.
Asadar, deschideti-va mintea si lasati-va educati pentru a deveni parinti mai buni. Primii beneficiari veti fi chiar dvs. pentru ca veti deveni oameni mai buni. Sa-ti deschizi sufletul spre educatie nu inseamna sa recunosti ca esti slab sau ca nu stii anumite lucruri, ci ca esti destul de puternic pentru a intelege si pune in practica ceea ce altii au gandit si testat in calitate de specialisti.
Editiile de August ale revistelor pentru parinti sunt mai putine la numar pentru ca PAP TOT! si BEBELU sunt numere duble Iulie-August. Totusi, le gasiti la chioscuri, alaturi de noutatile lunii:
[nggallery id=202]
Daca cititi ceva interesant in reviste, impartasiti si celorlalte mamici!
P.S. Va reamintesc ca pe site-ul Inmedio.ro puteti descoperi toate magazinele unde sunt disponibile publicatiile prezentate aici.
Nimic nu te protejeaza mai bine de soare ca o lectura adevarata! Nimic mai adevarat, pentru a savura in liniste o carte ai nevoie de umbra si factori racoritori (o adiere, o bautura, un spray cu apa termala … ).
Cu acest motto isi face intrarea o noua colectie de carti ce va fi distribuita la chioscuri impreuna cu ziarul Libertatea. Titlurile mi-au atras atentia, asa ca v-o prezint si voua, exact cum este anuntul oficial:
August. Prin excelență luna vacanței. Doar că pentru o vacanță ca la carte este nevoie de una sau mai multe lecturi adevărate. De preferință mai multe. Din acest motiv, editura Nemira împreună cu ziarul Libertatea vor da foarte curând startul unei campanii numite, sugestiv, CARTEA DE VACANȚĂ.
Concret, asta înseamnă că din data de 25 iulie, în fiecare vineri, vă aşteaptă la chioşcurile de ziare 6 titluri de un umor nebun şi o autenticitate dezarmantă:
Viaţa ca o ţeapă şi Iubirea ca o ţeapă de Alan H. Cohen sunt două „mici tratate” anti-ratare în dragoste şi în viaţă, Ghidul leneşului este o antologie de texte despre lenevire scrise de personaje istorice faimoase care au ridicat această slăbiciune la rang de artă şi rafinament.
Următoarele două cărţi, Cum m-am lăsat de gândit şi Bine că eşti tu deştept sunt adevărate delicii intelectuale, ambele luând peste picior imposturile şi autosuficienţa deşteptăciunii.
Iar ultima carte, Eleganţa ariciului, este un bestseller internaţional amuzant, tandru şi captivant ce a cucerit cu delicateţea lui inimile a milioane de cititori.
Nu ne rămâne decât să vă urăm vacanță plăcută și… lectură asemenea!
Asadar, lista cartilor este urmatoarea:
Fiecare carte costa 15 lei, eu am bolduit ceea ce ma intereseaza si-mi voi cumpara.
Astept impresiile voastre despre aceasta colectie.