Slime Time: Ce spun copiii despre fenomenul slime
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, când toată lumea face cadouri, m-am tot izbit de … slime. După 100 de experiențe neplăcute, a devenit interzis la noi în casă. Însă dorința Ruxandrei de a avea slime, de a se juca cu slime, de a face slime după rețetele găsite pe Youtube … această dorință nu a dispărut. Ba chiar s-a intensificat, după parerea mea.
Așa că le-am strâns pe cele două fete cucuiete, Ruxandra și Miruna, două verișoare cu vârsta de 10 ani, și le-am pus câteva întrebări despre slime. Au fost foarte încântate să-mi răspundă!
- Explicați ce înseamnă SLIME pentru cei care aud pentru prima dată despre acest experiment-jucărie.
Miruna și Ruxandra, în acord total: Slime-ul este o gelatină care este anti-stress și este foarte relaxant să te joci cu ea în mână. - Câte feluri de slime există?
Ruxandra și Miruna: Felurile de slime sunt: fluffy-slime, classic, giggly, buttery, pearly, crunchy, clear slime, glossy slime, translucent-slime etc. - Cu ce se poate amesteca un slime pentru a-l face mai interesant?
Miruna: Sclipici, ulei pentru bebeluși, clei special pentru slime (așa rezultă butter-slime), sprinkles etc.
Ruxandra: Bile de polistiren, paiete, gloss de buze, farduri de ochi, mărgele transparente (fishballs), pandative micuțe (charms) etc. - Care este mai bun: slime-ul gata preparat și cumpărat din magazin sau cel făcut acasă?
Miruna: cel făcut de tine, pentru că este mai valoros că e făcut de mâna ta și așa știi sigur că este de calitate. Cel din magazin nu știi de cine este facut și se strică mai repede.
Ruxandra: cel facut de tine, pentru că, dacă ești alergic la un ingredient din cel cumparat și nu știi care este, te poți îmbolnăvi. Dacă îl faci tu acasă, este o experiență pe care o poți împărți cu părinții, frații sau prietenii. Cel din magazin este făcut cu substanțe chimice. Este mai bine să cumperi tu ingrediente și să-l faci acasă. - De ce vă place să te uiți pe Youtube la filmulețe despre slime?
Ruxandra: Ca să îmi pot îmbunătăți slime-urile de acasă, să le fac eu acasă cu ingrediente cumpărate și să-mi dau seama cât de calitative sunt slime-urile făcute după diverse rețete. Unele slime-uri par de calitate și au ambalaj atractiv pentru copii (Poopsie Slime Surprise – costă mulți bani, însă doar adaugi apa peste praful din ambalaj). Slime-urile din magazin miros a plastic.
Miruna: Ca să pot îmbunătăți slime-urile de acasă și ca să vad dacă anumite rețete sunt așa cum zic ei. Am luat unele slime-uri din magazine care sunt foarte bune și acum, iar altele s-au stricat chiar a doua zi și eu am încercat să le îmbunătățesc. - Ce ar trebui să știe părinții copiilor, în general, despre slime?
Ruxandra: Părinții ar trebui să știe despre slime ce conține (să nu fie toxice ingredientele sau să dea alergii la copii), să înțeleagă de ce îi place copilului slime-ul. Există riscul de a da bani degeaba pe slime-uri care nu sunt de calitate dar arată foarte atrăgător și copilul și-l dorește. Unele slime-uri sunt ascunse/ deghizate în jucării. Kit-urile DIY pot fi de fapt doar apă cu colorant și un praf gelatinos.
Miruna: Nu toate slime-urile cumpărate sunt de calitate. Părinții ar trebui să fie la punct cu ce conține slime-ul: dacă copilul este alergic sau se îmbolnăvește de la ceva, părinții să știe de la ce ingredient. - Care sunt calitățile unui slime perfect pentru fete?
Miruna: Există slime pentru fete și pentru băieți. Pentru fetele rebele: slime horografic cu sclipici argintiu, închis la culoare, cu paiete sub forma de stele, să nu se rupă, să facă baloane.
Ruxandra: Cel mai bun slime pentru fete ar fi unul care se întinde bine, face bule, să aibă o textură crunchy și să poată fi adaugate foam beads. Să poți adăuga sclipici și clei ca să fie mai fin si să se intindă mai mult. Și paiete sau charms. - Care este cea mai bună cutiuță pentru slime?
Miruna: Cu mai multe compartimente, ca o paletă de machiaj. Albastru deschis. Să scrie pe cutie BEST SLIME EVER. Cu sclipici.
Ruxandra: Una care se închide bine (muncești mult la slime și nu vrei să vezi că s-a uscat din cauza cutiei), să fie frumos decorată (dacă e simplă poate fi decorată acasă), să fie frumos colorată.
V-ați lămurit? Cel mai bun slime există, la fel și cea mai frumoasă cutiuță.
Eu am înțeles că, dacă le intră ceva în cap copiilor, greu le mai iese – ca pasiunea pentru noutate și căutarea slime-ului perfect. Și asta e bine, asta este frumusețea vieții: să pui pasiune în ceea ce faci și să te bucuri de rezultatul muncii tale.
Cât despre curățatul petelor de pe covoare și scosul slime-ului din păr …. discutăm data viitoare.
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!